Elton John: ”Jeesus hyväksyi homoliitot”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Huippumuusikko Elton John on yksi maailman suosituimmista laulajatähdistä. Menestynyt taiteilija on myynyt vuosien varrella yli 250 miljoonaa levyä, ja hänet tunnetaan muun muassa Candle in the Wind ja Your Song -kappaleista.

Supertähti tulee marraskuussa Suomeen Hartwall Areenalle Follow the Yellow Brick Road -kiertueellaan. Elton Johnilla ja hänen aviomiehellään David Furnishilla on kaksi poikalasta, kolmevuotias Zachary ja 1,5-vuotias Elijah. Pari on ollut yhdeksän vuotta virallisesti yhdessä, ja heidän lähipiiriinsä kuuluu lukuisa määrä maailman tunnetuimpia ihmisiä. Elton ei epäile kristillisen mielenrauhan saavuttamista edes homoseksuaalina.

– Jos Jeesus Kristus olisi tänä päivänä hengissä, en usko, että hän kieltäisi homoseksuaalien avioliitot. Hän oli mahtava persoona, täynnä rakkautta, ymmärrystä ja anteeksiantoa. Hänen tavoitteenaan oli saada ihmisiä yhteen ja se on myös kirkon perimmäinen idea, Elton John jutteli Sky Newsille.

Elton Johnin mielestä kirkko ansaitsee kehuja muutamien vuosien aikana tekemästään prosessista, jossa ollaan edistytty yhä enemmän homojen hyväksymisessä. Muusikko aikoo taistella homoseksuaalien oikeuksien puolesta niin kauan kun hän on hengissä.

Aatelisen arvonimen saanut pianistilaulaja aikoo myös tavata Venäjän presidentti Vladimir Putin maassa marraskuussa vieraillessaan. Kerroimme taannoin, että venäläinen vanhempainyhdistys on vaatinut maan hallintoa estämään laulajan suunnitellut esiintymiset maassa. Syynä on Elton Johnin julkihomous ja uusi venäläinen laki, jonka mukaan homopropagandan levittäminen ja esittäminen on kiellettyä.