Mitä isä edellä… Robert Downey Jr.:n poika huumekoukussa 12-vuotiaasta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Robert Downey Jr. tunnetaan rooleistaan suuren luokan toimintaelokuvissa, kuten Iron Man, Avengers ja Sherlock Holmes. Pitkän uran tehnyt näyttelijä oli vielä 2000-luvun alkupuoliskolla uransa pohjamudissa huumeongelmiensa vuoksi, mutta on nykyään jälleen kuivilla.

Robertin lapsuus oli huumehuuruista, sillä hän poltti marihuanaa ensimmäisen kerran jo kuusivuotiaana isänsä kanssa. Nyt voidaan sanoa, että omena ei ole kauas puusta pudonnut, sillä nyt Robertin oma poika Indio Downey on kirjautunut vieroitushoitoon 20-vuotiaana. Shokeeraavan tilanteesta tekee se, että Indio on käyttänyt huumeita jo kahdeksan vuoden ajan. Poika on aloittanut huumeet toisin sanoen 12-vuotiaana ja mukana on ollut koviakin aineita.

Perheystävä kertoo Daily Mailille, että Indio on nyt kirjautunut kuuluisalle Cliffsiden klinikalle Malibuun. Robert Downey on tehnyt kaikkensa pojan pelastamiseksi ja nuorukainen on yrittänyt katkaisuhoitoa aiemminkin. Indio on saanut toilailunsa ansiosta jopa lähtöpassit kotoaan.

49-vuotias Robert Downey Jr. tuli takavuosina tutuksi huumeisiin ja alkoholiin liittyvistä sekoiluistaan, kun mies pidätettiin useaan otteeseen esimerkiksi heroiinin ja kokaiinin hallussapidosta. Tähti kuitenkin onnistui hankkiutumaan päihteistä eroon kuntoutuksen avulla, ja on viime vuosina nauttinut valkokankailla suurempaa suosiota kuin koskaan ennen.