Poliisi sakotti yksikätistä miestä – koska pyörässä oli vain yksi käsijarru!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Poliisien ylilyönneistä on viime vuosina uutisoitu tasaisin väliajoin, ja yllättävän usein viranomaiset syyllistyvät sekä ylilyönteihin ja jopa selviin laittomuuksiin. Nyt erään saksalaispoliisin toiminta täyttää kuitenkin jo kiusaamisen tunnusmerkit. Poliisi antoi nimittäin yksikätiselle miehelle sakot tämän polkupyörän takia.

Bogdan Ionescun saaman sakon määrä oli 20 puntaa, eli noin 24 euroa, mutta sen suuruutta merkityksellisempi oli kuitenkin sakon syy. Rangaistuksen peruste oli nimittäin, että yksikätisen miehen polkupyörässä ei ollut lain vaatimaa kahta käsijarrua, Kölner Stadtanzeiger -lehti raportoi.

Saksan Kölnissä pyöräilleellä Ionesculla on vain vasen käsi, joten myös pyörän ohjaustangossa oli jarru vain vasemman käden puolella. Käsijarrun lisäksi pyörässä on myös jalkajarru, mutta se ei virkaintoista poliisia vakuuttanut, ja hän sakotti miestä. Pyöräilijä valitti sakosta, joka myöhemmin peruttiin. Se ei kuitenkaan vähentänyt kritiikkiä sakon antajaa kohtaan.