Heavyhenkinen remonttimies näyttää moshauksen mallia!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Metallikonserteissa moshataan lavalla ja katsomossa. Pitkät hiukset heiluvat näyttävästi musiikin tahdissa ja päätä heilutetaan ylös alas tai kierittäen. Nyt julkaistulla videolla nähdään rakennustyömies, joka heiluttaa lettiään koko ajan ja kaikkialla.

YouTube
YouTube

Joku voisi vitsailla, että videolla nähdään vanha kunnon metallimies. Rakennustyömaalla hiuksiaan nopeatempoisesti pyörittävä mies harjoittaa suosittua liikettä kattovilloja asentaessaa, saumatessaan ja seinää tasoittaessaan. Pään nopeatempoinen veivaaminen on headbangingia, vaikka usein puhutaankin moshaamisesta.

Yleisradio uutisoi taannoin British Medical Journal -lehdessä julkaistusta artikkelista, jonka mukaan musiikin tahdissa suoritettava pään heilutus voi aiheuttaa aivovamman. Tutkimuksen mukaan hiuksia pyöritetään yleensä kappaleissa, joiden keskinopeus on 146 iskua minuutissa. Mikäli tempo on vieläkin nopeampi ja liikerata laajempi, voi vamma heijastua myös niskaan.