Intialaisnaiset kehittivät raiskauksenpitävät housut

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Intiassa raiskataan nainen joka 22. minuutti. Toisin sanoen raiskauksia tapahtuu maassa kolme kertaa tunnissa, mutta nämä ovat ainoastaan poliisin tietoon tulevat luvut. Silti maata pidetään joidenkin mielestä unelmien matkakohteena ja värikkään kulttuurin sekä rikkaan uskontoelämän kehtona.

Varjoisan puolen omaava paratiisimaa on saavuttanut runsaasti vastustusta naisten turvallisuutta puolustavien keskuudessa. Myös paikalliset ovat aktivoituneet suojelutyössä, ja nyt kaksi naista on kehittänyt raiskaustilanteessa uhria auttavat housut. Farkuissa on käytetty teknologiaa, jonka avulla raiskauksen uhriksi joutuva voi hälyttää poliisit paikalle housuihin asennettavan paikantimen avulla.

Tuotteen kehittäneet 21-vuotias Diksha Pathak ja 23-vuotias Anjali Srivastava ovat kotoisin Intian pohjoisosasta ja toivovat, että hyödyllinen tuote tulisi markkinoille koko maassa. Koko maailma järkyttyi kesäkuun alussa Intiassa tapahtuneista 12- ja 14-vuotiaiden tyttöjen joukkoraiskauksista, joissa tyttölapset lopulta tapettiin. Maan viranomaisten lausunnot tapahtumia kohtaan ovat olleet pöyristyttäviä, sillä esimerkiksi intialaisministeri lipsautti taannoin, että raiskaukset sattuvat vahingossa.