Kuningasidea Staralle: ”Emme tehneet hittibiisiä tarkoituksella”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Helsinkiläinen 12-henkinen Kuningasidea-yhtye on ollut parin viime vuoden ajan kovassa nousussa, ja yhtyeen Enemmän duoo ku sooloo -hittiä on soitettu radioaalloilla todella paljon. Stara tapasi yhtyeen, joka muisteli haastattelussa parin vuoden takaisen ensimmäisen albuminsa tekemistä.

– Tehtiin levyä, ja siellähän syntyi monta hienoa biisiä. Sinänsä emme tehneet hittibiisiä tarkoituksella, koska ne kaikki kappaleet olivat hittejä, Kuningasidean laulaja ja kitaristi Väinöväinö naurahti.

Yhtye valitsi Enemmän duoo ku sooloo -kappaleen ensimmäiseksi singleksi, ja loppu on historiaa. Suomen kansa ihastui kannustavasanaiseen lauluun, eikä ole varmasti olemassa notkelmaa, jossa sitä ei olisi hyräilty. Ensimmäinen albumi On uusi aika ilmestyi 16. kesäkuuta samana vuonna. Elämänilosta, tarttuvista pop-biiseistä ja energisistä keikoistaan tunnettu Kuningasidea julkaisi kesän 2014 kynnyksellä Pohjolan tuulet -nimisen singlen.

– Ei kai meillä ole tarkoituksena leipoa kesähittejä, yhtyeen rummuissa ja räpäytyksissä vaikuttava Pole mittaili rauhallisesti.

– Niin, me tehdään biisejä, jotka tuntuu hyvältä. Jos ne tuntuu oikein hyviltä, niin me toivotaan, että ne tuntuis muistakin hyviltä, Väinöväinö paljasti lisää ideologiasta virnuillen.

Hyväntuuliset miehet myönsivät, että kesään ihastuttavasti sopiva reggae-tyyli on omiaan aurinkoisena vuodenaikana, ja kesä on muutenkin inspiroiva aihe. Kuningasidean 12-henkinen karavaani suuntaa matkansa joka viikonloppu jonnekin päin Suomea – myös keskellä talvea. Keikkatahti käsittää noin sata vetoa vuodessa. Kuinka tusinapäinen jengi voi ylipäätään olla harmoniassa ja hoitaa käytännönjärjestelyt kunnialla?

– Pyritään olemaan siellä missä on sovittu, että nähdään. Ja oikeaan aikaan. Siitä on hyvä lähteä, Pole tuumaa asiantuntevasti.

Stara
Stara