Järkyttävä otus nousi joesta Japanissa – poliisikin pysytteli etäällä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Merestä nousee ajoittain maalle mitä erikoisempia otuksia, ja ajoittain niiden joukossa on myös täysin uusia ennestään tuntemattomia lajeja. Alkuvuodesta Yhdysvalloissa tehtiin useita historiallisia havaintoja rantavesiin jostain syystä päätyneistä airokaloista. Nyt Japanissa ihmetellään joesta noussutta kauhistusta.

Japanin Kiotossa nähtiin nimittäin Kamogawa-joesta maalle noussut matelija. Jokihirviöksi nimetty eläin oli niin pelottava näky, että jopa poliisi pysytteli siitä varmuuden vuoksi turvallisen etäisyyden päässä. Ilmeisesti kyseessä oli pyrstösammakkojen lahkoon kuuluva japaninjättisalamanteri, joka elää vain Japanissa, ja sielläkin hyvin rajatulla alueella. Japaninjättisalamanteri on uhanalainen laji.