Jokaisen miehen painajainen – nainen suoltaa 11 sanaa sekunnissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Monet ovat ihmetelleet suutuspäissään asioista nalkuttavien naisten jaloa taitoa saada mahtumaan yhteen lauseeseen monta eri asiaa samalla, kun he napauttavat litaniansa ulos ennätyslyhyeen aikaan. New Yorkissa asuu nainen, joka on nimetty virallisesti maailman nopeimmin puhuvaksi naiseksi.

nainenpuhuu10072014

Puhetyöskentelijänä elantonsa tienaava Fran Capo pystyy suoltamaan suustaan 11 sanaa sekunnissa. Naisen antamaa puhe-esimerkkiä jaksaa kuunnella noin 15 sekuntia, vaikka näytevideo kestää kaiken kaikkiaan yli pari minuuttia. Hän esittelee moottoriturvan taitojaan tavallisissa arkipäivän tilanteissa, ja vain harva pystynee keskittymään täysin hänen sanomaansa.

Fran Capo pääsi Guinnessin ennätystenkirjaan ensimmäisen kerran jo vuonna 1989, ja on sittemmin työskennellyt äänijänteitään apuna käyttäen komediennenä ja ääninäyttelijänä. Hän on ollut useiden keskusteluohjelmien vieraana. Maailman nopein miespuhuja on brittiläinen Steven Woodmore.