Oletko nettiriippuvainen? Tässä voi olla seuraus

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmisen kädestä on muotoutunut viime vuosina kännykkäteline, joka pitää älypuhelinta jatkuvasti otteessaan. Teknologiariippuvuus on mennyt jopa niin pitkälle, että ihmiskunta tarkastaa puhelimen näytöltä kellonajan ja ystävien hyvinvoinnin lisäksi ulkona olevan sään ilman, että astuisivat ikkunan ääreen saati ulos.

Ihmiselämän voi karkeasti jakaa kahteen tasoon: Tosielämään ja netissä tapahtuvaan toimintaan. Langaton netti, eli Wi-Fi on kuin netissä oleva vastine tosielämän hengittämisen mahdollistavalle hapelle. Ilman nettiä tai happea ei ole minkäänlaista toimintaa sen ylläpitämässä ympäristössä ja kaikki pysähtyy. Verkossa näytetään nyt huumormielessä tehty esimerkki langattoman netin katkeamisesta.

Julian Smithin käsikirjoittamassa sketsissä irvaillaan nykyihmisille, jotka eivät osaa tehdä muuta kuin istua tasapepullaan ja näprätä puhelintaan. Videolla on hieman samankaltainen viesti ihmisille kuin mitä Stara antoi lukijoilleen Facebookin kaaduttua: Nouskaa ylös ja menkää ulkoilmaan. Moni toivoo, että netti katkeaisi joskus vaikka vuodeksi ja ihmiset joutuisivat käyttämään jälleen maalaisjärkeään arkielämässään.