Poliisi vaatii nähdä teinipojan erektion – halutaan käyttää todisteena oikeudessa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme taannoin tutkimuksesta, jonka mukaan seksiviestejä toisilleen lähettelevät nuoret ovat muita enemmän tunne- ja käytösongelmaisia. Silti seksuaalisuuteen tutustuminen etenkin seurustelukumppanin kanssa lienee normaalia jokaisen teini-ikäisen keskuudessa.

Seksiin liittyvien asioiden salaaminen saattaa olla monen mielestä jopa turmiollisempaa kuin aiheesta avoimesti ja rakentavasti keskusteleminen. Seksielämä saatetaan aloittaa teini-ikäisenä, ja tällöin jos milloinkaan on syytä valistaa nuoria turvallisesta ja vastuullisesta rakastelemisesta. Nyt eräs 17-vuotias poika on joutunut ongelmiin tyttöystävälleen lähettämiensä seksiviestien takia.

Yhdysvaltojen Manassas Cityssä asuva teinipoika oli saanut 15-vuotiaalta tyttöystävältään seksiviestin. Poika vastasi viestiin lähettämällä tytölle kuvan kiihottuneesta ja erektiossa olleesta sukupuolielimestään. Valitettavasti tytön äiti kiikutti kuvan poliisille. Koska tyttö luokitellaan vielä ikänsä puolesta lapseksi, sai teinipoika syytteet lapsipornon levittämisestä ja hänet saatetaan panna vankilaan 21-vuotiaaksi saakka. Poika on tunnollinen koululainen, joka ei ole joutunut aiemmin lain kanssa tekemisiin.

Vieläkin omituisemmalta kuulostaa viranomaisten suunnittelema keino nuoren miehen syyllisyyden todistamiseksi. Tutkijoiden tavoitteena on nimittäin verrata teinipojan erektiossa olevaa penistä kuvaan ja määritellä sen mukaan, onko kyseessä sama sukupuolielin kuin tytölle lähetetyssä kuvassa. Tämä jos mikä täyttää monen mielestä seksuaalisen nöyryyttämisen tunnusmerkit, Washington Post raportoi.