Autossa piilee vakava vaara lapselle – jo 10 minuuttia riittää

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Helteellä lämpötilat voivat nousta yllättävän korkealle. Tällaisilla keleillä myös autojen lämpötilat nousevat sietämättömiin lukuihin. Kuumilla keleillä autoon ei saa jättää yksin lapsia tai lemmikkieläimiä, sillä kuumuus voi osoittautua jopa kuollettavaksi. Nyt eräs mies on päättänyt muistuttaa ihmisiä tästä tosiasiasta.

YouTube
YouTube

– En koskaan jättäisi lastani yksin autoon edes siten, että ilmastointi olisi päällä. Jos todella rakastat lastasi, niin et jätä häntä autoon. Vankilatuomio lapsen kuolemasta ei ole mitään siihen verrattuna, että menettää lapsen. Minun on vaikea hengittää, vaikka olen vahvempi kuin lapset. Älkää jättäkö lasta autoon, mies kertoo.

Amerikkalaismies lukitsi itsensä autoonsa kuumana päivänä Pohjois-Carolinassa. Mies kuvasi tämän jälkeen itseään videolle kuumassa autossaan. Videolla mies hikoilee hillittömästi ja hänen olonsa tuntuu olevan erittäin tuskainen. Ulkolämpötila oli noin 30 astetta, mutta autossa lukemat saattoivat nousta jopa 55 asteeseen. Lämpötila nousi vaarallisen korkeaksi jo kymmenessä minuutissa.

Mies kertoo kameralle, että hän ei koskaan tekisi samaa lapselleen. Ikkunoiden ollessa kiinni autossa on kuin pätsissä. Amerikkalaismies muistuttaa pysäyttävällä videollaan, ettei autoihin saa jättää helteillä ketään. BuzzFeed kokosi yhteen tilastoja, joiden mukaan Yhdysvalloissa lämpöhalvaukseen menehtyy vuosittain 38 autoihin jätettyä lasta.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.