Wow, kalakantoja elvytetään nyt näyttävästi – lentokoneesta järveen!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Liikakalastus ja vieraslajit ovat tuhonneet monien vesistöjen aitoja kalakantoja. Toisinaan kalakantojen elpyminen on kiinni kalastukseen liittyvistä rajoituksista tai vieraslajien tuhoamisesta. Utahissa on kokeiltu hieman erikoisempaa taktiikkaa, sillä siellä järveen on pudotettu kaloja lentokoneesta.

YouTube
YouTube

Netissä kiertää parhaillaan video, jolla näytetään kalaparven istuttaminen järveen. Kyseessä ei kuitenkaan ole perinteisin menetelmin suoritettu toimenpide, vaan kalat pudotetaan veteen lentokoneesta. Kysyä sopii, kuinka moni lajinsa edustajista säilyi hengissä ilmalennon ja pintaan putoamisen jälkeen.

Yksi videon katsojista kysyy, miksi kaloja ei viety vesistölle maata pitkin ja lopulta veneellä. Vastaus voi olla yksinkertaisesti se, että järven syrjäinen sijainti tekee kalojen kuljettamisesta hankalaa. Olisi mielenkiintoista tietää, onko järven kalakantojen elvyttämisprojekti onnistunut tai onko tällainen tapa yleinen.