Pariskunta salakuljetti papukaijoja pehmolelujen sisällä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Papukaijat ovat vaativia ja runsasta hoitoa tarvitsevia lemmikkieläimiä, mutta hyvähermoiset omistajat voivat opettaa niitä esimerkiksi toistamaan lauseita ja laulamaan musiikkikappaleita. Lintulemmikeissä kiehtoo niiden kaunis väritys ja älykkyys.

Nyt eräs pariskunta jäi Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalla kiinni papukaijojen salakuljettamistesta. Rajaviranomaiset olivat huomanneet tarkastuksessa, että naisen ja miehen mukana olleet Elmo-pehmolelut tarvitsivat lisätutkimuksia omituisen sisältönsä takia. Läpivalaisussa näkyi jotain kummallista.

Pehmolelujen sisältä löytyikin kaksi papukaijaa, joita pariskunta yritti salakujettaa luvattomasti Yhdysvaltoihin. Lemmikkilintujen tuonti maahan ilman viranomaisten lupaa on kiellettyä, sillä eläimet voivat tuoda mukanaan myös paikallisille lajeille vaarallisia bakteereita, viruksia ja tauteja. Pariskunta sai 300 dollarin sakot, Huffington Post raportoi.