Tutkimus: Vierihoito ei ole myytti – toisen kanssa nukkuminen terveellistä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ravintoloista seuraa iskevät käyttävät joskus verukkeena seuralaisen saamisessa sitä, että he haluavat jonkun viereensä vain nukkumaan. Usein aikeet ovat tietenkin täysin toiset. Nyt tuore tutkimus on kuitenkin vahvistanut, että vierihoidolla todella on terveysvaikutuksia.

Wall Street Journal -lehti uutisoi tutkimuksesta, jonka mukaan toisen ihmisen kanssa samassa sängyssä nukkumisella on runsaasti positiivisia vaikutuksia ihmisen terveyteen. Tutkijoiden mukaan samasta syystä voi johtua, että intiimissä parisuhteessa elävät ihmiset ovat usein sinkkuja terveempiä ja elävät pidempään.

Toisen kanssa nukkuminen tuottaa turvallisuuden tunnetta ja se taas vähentää stressihormonin tuotantoa kehossa. Sen sijaan keho tuottaa enemmän niin sanottua rakkaushormonia, joka auttaa ahdistukseen. Sama Pittsburghin yliopiston toteuttama tutkimus selvitti, että naiset nukkuvat hieman huonommin silloin, kun ovat sängyssä jonkun toisen kanssa. Naiset ja miehet myös liikehtivät enemmän nukkumisen aikana silloin, kun he nukkuvat toisen ihmisen kanssa.

Taannoin eräs tutkimus vahvisti, että alastomana nukkuvat pariskunnat ovat muita onnellisempia.