Poliisipartio jätti koiran kitumaan ojaan Juvalla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen poliisin toiminta on joutunut myrskyn silmään, kun tieto erittäin kyseenalaisesta toiminnasta on levinnyt laajalle sosiaalisessa mediassa. Poliisipartio jätti nimittäin vakavasti loukkaantuneen koiran kitumaan ojanpohjalle käydessään onnettomuuspaikalla, jossa auto oli törmännyt koiraan.

Iltalehti uutisoi ensimmäisenä tapauksesta, jossa Hilma-koiran omistaja yritti etsiä rakasta lemmikkiään samaan aikaan, kun poliisi jätti koiran kitumaan. Tapaus alkoi selvitä vasta, kun omistaja kyseli Facebookissa koiransa perään, ja sai siten kuulla koiran jääneen auton alle. Poliisi vahvisti tapahtuneen ja kertoi omistajalle, ettei heillä ”ole aikaa mitään koiria kuskailla”.

Omistaja löysi siis koiransa vasta otettuaan itse yhteyttä poliisiin. Ilman Facebookissa saatua tietoa onnettomuudesta koira olisi voinut jäädä löytymättä. Nyt omistaja löysi koiran onnettomuuspaikalta loukkaantuneena, eikä koiran selviämisestä ole varmuutta. Itä-Suomen poliisi vahvisti Iltalehdelle, että viranomaiset selvittävät Itä-Suomen poliisilaitoksen poliisipartion toimia.

Poliisi jätti loukkaantuneen koiran tienposkeen – somekohu johti tutkintaanPoliisin toimet Juvalla tutkitaan. Kartta: Google Poliisin toimet Juvalla tutkitaan. Kartta: GoogleJulkaistu: 16.7.2014 16:31

Itä-Suomen poliisilaitoksen poliisipartion toiminta koiran pelastustehtävässä tutkitaan. Se jätti Juvalla auton alle jääneen, loukkaantuneen koiran tienposkeen tiistai-iltana.Koiran omistaja sai noudettua kateissa olleen koiransa tapahtumapaikalta Viitostieltä, kun sieltä jo poistunut poliisipartio opasti hänet kohteeseen. Poliisin toiminta on saanut tänään kovasti kritiikkiä sosiaalisessa mediassa.