Airbus patentoi uudenlaisen istuimen – matkustusmukavuus kaukana?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lentoyhtiöt taistelevat kustannustensa kanssa ja yrittävät etsiä kuumeisesti ratkaisuja lisätulojen saamiseksi. Lentoyhtiöt ovat ehdottaneet tai ottaneet käyttöön läskilisiä lentolippujen hintoihin, ja kaavailleet jopa vessojen pienentämistä uusien penkkirivien saamiseksi.

YouTube
YouTube

Ryanair kohautti taannoin kertomalla suunnittelevansa lentokoneisiin seisomapaikkoja. Nyt lentokonevalmistaja Airbus on hakenut patenttia lentokoneistuimina käytettyihin satulatuoleihin. Turistiluokkiin suunniteltu keksintö toisi yhtiöille huomattavia säästöjä, sillä nykyisillä malleilla ei lentokoneisiin voi saada lisäpaikkoja asiakkaille.

Satulatuolien avulla saadaan jokaiselle riville kolmen rinnakkaisen paikan sijaan neljä istuinta. Tuolit eivät kuitenkaan näytä kovin mukavilta ja toivottavasti istuimia suunnitellaan vain lyhyen matkan lennoille. CNN:n mukaan patentti ei kuitenkaan tarkoita automaattisesti uusien tuolityyppien käyttöönottamista.