Vuoden älykääpiöt varastivat museosta – uskomaton saalis

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Museoiden tarkoituksena on esitellä ihmisille asioita, joihin ei muuten pääse välttämättä tutustumaan. Museot tavoittelevat erittäin harvoin taloudellista hyötyä ja ne on luotu palvelemaan yhteiskuntaa ja sen kehitystä.

YouTube
YouTube

Museot ovat mielenkiintoisia vierailupaikkoja. Parhaimpia näyttelyitä lienevät ne, joissa ihminen pääsee osallistumaan itse tutkintatyöhön tai kokeilemaan museon tarjoamia asioita käytännössä. Valitettavasti eräs pariskunta tahtoi tutustua Pohjois-Carolinan luonnontieteelliseen museoon hieman liian läheltä.

Pariskunnan touhut ikuistuivat valvontakameroille. Mies hyppäsi näyttelytilassa törkeästi lasiaidan yli ja varasti näyttelystä useiden tuhansien eurojen arvoisen dinosauruksen poikasen kopion. Miksi? Tätä jäämme varmasti kyselemään ikuisesti. Poliisi etsii tekijöitä. Juuri tällaisten neropattien takia kaikki julkisten paikkojen säännöt ja rajoitukset tiukentuvat ja rehelliset ihmiset joutuvat kärsimään.