Lepakko tunkeutui miehen asuntoon – kauhun hetket videolle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä pelkää kuollakseen nahkasiipisiä lepakoita. Lepakoissa pelottaa kaiketi niiden rottia ja hiiriä muistuttava ulkonäkö, inhalta näyttävät siivet ja legenda veren imemisestä. Nyt eräs mies otti kodissaan ottelun pientä lepakkoa vastaan.

YouTube
YouTube

Lepakko oli parkkeerannut itsensä miehen takan muuriin. Tästäkös asunnonomistaja kauhistui ja aloitti hurjan ajojahdin tarkoituksenaan häätää lepakon pois asunnosta. Seitsemän minuuttia kestäneen kiroilemisen ja otuksen jahtaamisen jälkeen mies oli hengästynyt ja lepakko lensi takaisin takan vierustalle. Nahkasiipinen otus voitti miehen ensimmäisessä erässä 1 – 0.

Todellisuudessa lepakot näyttävät monen silmään hyvin suloisilta, ja niitä voi nähdä Suomessakin kesäiltoina lentelemässä ja kaartelemassa. Yöaikaan elävät lepakot ovat usein hyvin pienikokoisia, ja ihmiset saattavat sekoittaa ne lentelyssä pikkulinnuiksi. Harva tietää, että lepakot ovat jyrsijöiden jälkeen maailman suurin nisäkäslahko, ja eri lajeja tunnetaan yli 1.100 kappaletta. Suomessa näistä on tavattu 13 lajia.