Nainen vastasi omalla seksi-excelillä – osui ja upposi!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme äskettäin erään 27-vuotiaan aviomiehen laatimasta seksilistasta, josta kävi ilmi, kuinka monta kertaa vaimo oli suostunut miehensä ehdottamaan seksiin. Osa listan nähneistä närkästyi luettelosta, sillä siinä ei kerrottu heidän mielestään koko totuutta.

Funny Sisters -bloggaajalla on nyt listan ilmestymisen jälkeen ollut aikaa ja energiaa luoda kuvitteellinen vastineensa miehen laatimalle versiolle. Uusi lista on luotu puolustelevasti ja naisen näkökulmasta. Siinä selitellään syitä seksittömyydelle huomattavasti useammalla sanalla kuin miehen yksioikoisella excelillä.

The Funny Sister
The Funny Sister

Seksistä kieltäytymisen syyt ovat laajempia kuin pelkkä väsymys. Vaikka lista on keksitty, syyttää nainen miestään laiskottelemisesta, oluen kittaamisesta ja huonosta tilannetajusta. Hän itse on puolestaan usein uurastuksestaan väsynyt ja masentunut.

Tällöin ei kuitenkaan huvita harrastaa mieltä kohottavaa ja intiimiä kanssakäymistä oman miehen kanssa. Rivien välistä voi lukea, että nainen ikään kuin mieltää seksin velvollisuudeksi ja ylimääräiseksi urakaksi suhteessa, vaikka sen pitäisi olla normaaleissa avioliitoissa yksi suurimmista nautinnonlähteistä. Seksiä heruu silloin, kun mies tekee naiselle ruokaa tai näkee vaivaa esileikin eteen.

Totta kai parisuhteessa voi olla läheisyyttä myös ilman seksiä, mutta rakasteleminen on oiva keino osoittaa kiintymyksen ja rakkauden tunteita kumppanille. Rakastelu kuuluu onnelliseen avioliittoon, eikä se vaadi erikoista aikaa, paikkaa tai hetkeä onnistuakseen. Kyseessä ei ole tehtävä, vaan yhteisen hyvän nimissä harjoitettu läheisyyden muoto. Kannattaisi nauttia kumppanistaan ja ymmärtää, että seksi yleensä parantaa oloa kokonaisvaltaisesti.