Luomisopin kannattajat: ”Ulkoavaruudessa ei voi olla elämää”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa on edelleenkin suuri joukko ihmisiä, jotka uskovat evoluution sijaan luomisuskoon. Heidän mukaansa kaikkeus ja sen elolliset olennot ovat syntyneet luomistapahtuman tuloksena. Aatetta kutsutaan myös kreationismiksi.

Tunnettu luomisopin puolestapuhuja Ken Ham on nyt julkisesti väittänyt, että maan ulkopuolista elämää on turha etsiä. Hänen mukaansa ulkoavaruudessa ei voi olla elämää – tai mikäli on, joutuvat oliot joka tapauksessa helvettiin. Hänen mukaansa koko maailmankaikkeuden perustana voidaan käyttää Raamattua, jossa sanotaan tarkasti, että Aatamin synnit vaikuttavat koko universumiin.

Hamin blogikirjoitus oli vastine NASA:lle, jonka tiedemiehet myönsivät äskettäin, että ulkoavaruudessa on mahdollisesti elämää ja siitä saadaan todisteita jo seuraavan 20 vuoden aikana. NASA:n pääjohtaja Charles Boldenin mukaan olisi epätodennäköistä, että rajaton maailmankaikkeus olisi pelkästään ihmisten asuttama.

– Jeesus ei tullut Jumalan luomasta Klingonista tai Martianista. Hän sanoi, että ainoastaan Aatamin jälkeläiset voivat pelastua, Ken Ham kirjoitti.