Uutuuskondomi tappaa HI-viruksia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mitä turvaseksin harrastamiseen tarkoitettuihin välineisiin tulee, lukeutuu kondomi niistä vanhimpiin. Vanhimmat säilyneet kondomit ovat peräisin 1600-luvulta, ja ne on valmistettu lampaan umpisuolesta.

Uudenlaisia ehkäisyvälineitä kehitellään jatkuvasti, ja uuden australialaisen kondomin luvataan tekevän turvaseksistä vielä turvallisempaa. Ansell ja Starpharma-yhtiöiden kehittelemä uudenlainen kondomi on päällystetty aineella, jonka luvataan tuhoavan HIViä ja muita seksin kautta leviäviä viruksia, kuten herpestä. Näin ollen kondomi ehkäisisi mahdollisen tartunnan leviämistä entistä tehokkaammin.

Kondomin käyttämä liukuvoide sisältää Starpharman kehittelemää, ABC Australia -sivuston mukaan 99 prosentin varmuudella viruksia tappavaa VivaGel-ainetta. Kondomien oletetaan saapuvan Australian markkinoille muutaman kuukauden kuluessa.