Paarmoille kyytiä! Näin rakennat pihallesi paarmapyydyksen

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Paarmat ovat monia ärsyttävä asia kesässä. Kärpäsiin kuuluvat hyönteiset purevat epämiellyttävästi. Hevospaarmat aiheuttavat hevosillekin paljon harmia kesän lämpiminä kuukausina. Nyt erityisesti talleja varten on keksitty itse tehtävä paarmapyydys.

YouTube
YouTube

Kyseessä on suomalaismiehen rakentama paarmapyydys, joka on huokea tapa päästä epämiellyttävistä paarmoista eroon. Pyydyksen rakentamiseen käytettiin sankoa, harjaterästä, hyttysverkkoa ja saippuavettä. Harjateräksellä pystytetty sanko on täytetty saippuavedellä, jonka jälkeen sen päälle on aseteltu hyttysverkkoa.

Auringossa lämpiävä vesisanko houkuttelee hyönteiset puoleensa. Tämän jälkeen paarmat yrittävät lentää ylöspäin, mutta ne jäävät hyttysverkkoon jumiin. Lopulta väsyneet paarmat putoavat saippuaveteen, jonne ne uppoavat ja hukkuvat.