Tupac-musikaali tuli ja meni – tekijät pettyivät

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vuosi sitten Tupac-fanit saivat kuulla suuren ilouutisen, kun Broadwaylle luvattiin toteuttaa hiphop-tähden elämästä kertova musikaali. Holler If Ya Hear Me -musikaalin oli tarkoitus myös kiertää New Yorkin näytösten jälkeen ympäri Yhdysvaltoja. Kiertuehanke on kuitenkin epäonnistunut.

Tupacin tuotantoa hyödyntäneen musikaalin pääosaa esittänyt Saul Williams on nyt ilmaissut julkisesti pettymyksensä huippumusikaalihankkeen kariutumiseen. New Yorkin kulttuurin kehdossa esitetty musikaali sai esiintymisaikaa ainoastaan kuuden viikon verran, eikä sitä aiota enää tuoda näyttämöille.

Rolling Stone -lehden haastattelema Williams sanoo, että tuottajat halusivat musikaalille ainoastaan meriittejä Broadwaylta, eikä sitä siksi näytetä muualla maassa. Hänen mukaansa tummaihoisesta legendasta kertova näytelmä olisi toiminut muualla huomattavasti paremmin kuin Yhdysvaltojen eurooppatyylisimmässä kaupungissa, eli New Yorkissa.

Musikaalin koreografiasta vastasi Wayne Cilento ja musiikista Daryl Waters. Rap-artistin äiti Afeni Shaku oli yksi musikaalin tuottajista. Tupacin äiti on aiemmin vannonut kunnioittavansa poikansa muistoa tuomalla julkisuuteen kaikki tämän keskeneräisiksi jääneet tuotannot.