Idiootti ryösti pankin – paidassa luki oma nimi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tavalliset rikolliset ovat kaukana Ocean’s Eleven -elokuvassa nähdyistä suunnitelmallisista ja älykkäistä herrasmiesvarkaista. Laitapuolen kulkijat saattavat toteuttaa rikoksia silkasta päähänpistosta ja niitä sen kummemmin suunnittelematta. Luulisi, että kukaan ei kuitenkaan ole yhtä typerä kuin John David Martinez.

Denveriläinen mies oli kävellyt paikalliseen Wells Fargon pankkiin ja vaatinut pankkivirkailijalta rahaa. Mies oli ojentanut naiselle kassin, jonne virkailijat lastasivat seteleitä. Hän poistui pankista jalkaisin, mutta hyppäsi pian hopeisen Hondan rattiin. Auton rekisterinumeron perusteella tekijäksi epäiltiin John David Martinezia. Miehen nimi oli kaiken lisäksi ollut hänen t-paidassaan rintaan kirjailtuna ryöstöhetkellä.

Paikallistelevisio 7News Denverin mukaan poliisit nappasivat Martinezin viiden tunnin kuluttua hotellista, jonne mies oli kirjautunut vaimonsa kanssa. Pariskunta oli saanut kolme päivää aiemmin häädön kodistaan ja 68-vuotias Martinez turvautui äärimmäiseen keinoon heidän elämänsä pelastaakseen. Keikka olisi kuitenkin kannattanut suunnitella hieman paremmin.