Karmaiseva virhe ympärileikkauksessa – mies heräsi ilman penistä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Peniksen ympärileikkaus on yleistä etenkin Afrikassa, Lähi-idässä, Pohjois-Amerikassa ja Australiassa. Euroopassa ympärileikkauksia tehdään erittäin harvoin muista kuin lääketieteellisistä tai uskonnollisista syistä. Ympärileikkauksessa poistetaan esinahka peniksen ympäriltä.

Yhdysvaltalaisten mielestä esinahka on ylimääräinen osa ihmistä, joka tulee poistaa. Heidän mieliinsä on juurtunut käsitys, että esinahasta on pelkästään terveyshaittoja. Alabamassa asuva mies meni poistattamaan omaa esinahkaansa paikalliselle Princeton Bapist Medical Center -nimiselle klinikalle. AL.comin mukaan hän heräsi leikkauksen jälkeen ilman penistä.

Esinahkaansa poistattamaan mennyt mies on vaimoineen erittäin järkyttynyt ja pariskunta on nostanut kanteen sairaalaa sekä sen leikkausväkeä kohtaan. Sairaala ei ole kommentoinut syytä onnettomuudelle. Peniksen ympärileikkausten perinteet ovat aikuisuuteen liittyvissä siirtymärituaaleissa. Yksikään kansallinen tai kansainvälinen lääketieteellinen järjestö ei suosittele enää nykyään rutiininomaista ympärileikkaamista.