Puhu Gandalfin äänellä – saat ravintolasta alennusta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Mainonnan muotoja on monenlaisia, mutta kekseliäimmät koukuttavat asiakkaat jo ensinäkemältä. Ravintoloissa on kokeiltu erilaisia tapoja antaa asiakkaille alennusta esimerkiksi kanta-asiakaskorttien ja ennakkovarausten avulla. Los Angelesin Burbankissa on käytössä hauskemmat keinot.

Not a Burger Stand -pikaruokala on perinteinen yhdysvaltalainen hampurilaisravintola. Yritys on kuitenkin keksinyt erikoisia keinoja, joiden avulla asiakkaat voivat saada annoksensa kymmenen prosentin alennuksella tai jopa ilmaiseksi. He piirtävät viikon tarjouksen ravintolan ulkopuolella olevaan liitutauluun.

Yleensä asiakkaan tulee matkia jotain tuttua hahmoa ruokaa tilatessaan alennuksen saamiseksi. Ravintola on muun muassa pyytänyt asiakkaitaan tuomaan heille Lego-palikoita, puhumaan Gandalfin äänellä, pukeutumaan paikallisten urheilujoukkueiden fanituotteisiin tai saapumaan paikalle Star Wars -asussa alennusten saamiseksi. Tällä idealla ravintola saa asiakkaansa mukaan toimintaansa entistäkin innostuneemmin.