5 syytä pitää pienet häät

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Moni nainen on haaveillut jo pikkutytöstä saakka suuria ja kuninkaallisia prinsessahäitä, joissa tarjoillaan näyttävästi kuplajuomaa satojen vieraiden juhliessa. Silti moni julkisuudellaan miljoonansa käärinyt maailmanluokan tähti tyytyy ennemmin juhlimaan rakkauden tanssijaisia pienellä porukalla ja ilman mahtipontisia menoja. Miksi?

Osa ihmissitä paheksuu salaa naimisiin menneitä. Vihille karanneet parit kuitenkin perustelevat hiljaisia häitään sillä, että heille riittää toisen rakkaus, eikä silloin tarvitse näyttäviä ja kalliita juhlia tätä todistamaan. Julkisuudessa on useita esimerkkipareja, joiden vihkiminen on jäänyt vaille mediahuomiota juuri tällaisen ratkaisun vuoksi. Esimerkkinä kerrottakoon Beyonce ja Jay Z, Miranda Kerr ja Orlando Bloom sekä Mariah Carey ja Nick Cannon.

Nopeat ja mutkattomat häät ovat parin oma valinta, jolloin he voivat hykerrellä asiasta keskenään ja olla onnellisia ilman turhaa hössötystä. Julkkisten kohdalla häät tarkoittavat aina myös karmivaa mediamylläkkää, joten on helppo ymmärtää tähtien haluavan yksityisyyttä elämänsä tärkeimpään päivään.

Julkisuudessa on myös kova kilpailu, ja kenenkään parin on turha lähteä mahtailemaan Kim Kardashianin ja Kanye Westin superjuhlan rinnalle. Räppäri sai vaimoineen pelkästään Instagramissa kaksi miljoonaa tykkäystä heidän hääkuvaansa. Överihäät eivät siis houkuttele edes ylimääräisen julkisuuden toivossa.

Kannattaa myös muistaa, että häät saattavat olla yksi elämän suurimmista hankinnoista, mikäli tahtoo järjestää juhlat unelmiensa mukaan. Moni pari suosiikin ennemmin laatuun panostamiseen, mikä on helpompi hallita pienen vierasmäärän kanssa. Entäpä vieraslista? Totta kai kaikkien sukulaisten ja kavereiden tulee saada kutsu, mutta mihin vetää raja? Pienissä häissä ei tarvitse selitellä tai joutua draaman keskelle.

Häiden suunnitteleminen ja valmisteleminen sekä sen jälkeen rakkaudesta ja avioliitosta nauttiminen on yhtä tärkeää kuin se yksi päivä, jolloin kävellään alttarille. Joillekin häät saattavat aiheuttaa suunnatonta stressiä. Päivä menee yleensä hujauksessa ohi, ja tällöin vuosien työn jälkeen voi jäädä todella tyhjä olo. Kannattaa muistaa se tärkein syy häiden juhlimiselle: Avioliitto. Olisi hienoa, jos ihmiset panostaisivat yhdessäeloon yhtä paljon kuin yhteen ainoaan juhlapäivään.