Lontoossa vakava ongelma – raivoisat lokit iskevät ihmisiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lokit saattavat kesyyntyä helposti ja niitä näkee parveilemassa rantojen lisäksi toreilla ja kaatopaikoilla. Toisinaan ihmiset ojentavat lokeille suoraan kädestä ruokaa, mutta tämä on väärin, koska se innostaa lintuja syömään ihmiseltä jatkossakin – vaikka sitten varastamalla.

Lontoossa ihmisiä piinaa poikkeuksellisen röyhkeä lokkiparvi, joka terrorisoi kaupungissa kulkevia ihmisiä ja eläimiä. Mirror-lehti kirjoittaa näyn olevan kuin suoraan Hitchcockin Linnut-elokuvasta, sillä lokit hyökkäilevät jopa vanhusten ja lasten kimppuun. Ne ovat erityisen mieltyneitä punaisiin vaatteisiin.

Eniten terroristilokkeja on Lontoon pohjoisosissa. Päivisin ne piinaavat ihmisiä ja öisin ne tappelevat citykettujen kanssa. Esimerkiksi Hollowayn asukkaita on pyydetty kiinnittämään erityistä huomiota jätteiden säilömiseen ja pois heittämiseen. Suomessa Helsingin Kauppatorin lokkeja on peloteltu haukkaleijan, kaiuttimista kaikuvien varoitusäänien ja torin päälle viritetyn lokkiverkon avulla.