Maailman upein vesiliukumäki onkin laiton

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yksi vesi- ja huvipuistojen suosituimmista vetonauloista lämpiminä päivinä ovat vesiliukumäet. Olemme aikaisemmin uutisoineet Starassa maailman hurjimmista vesilikumäistä, kuten Kansas Cityn Schlitterbahn-vesihuvipuiston 17-kerroksisen talon korkuisesta Verrück-liukumäestä.

YouTube
YouTube

Myös Havaijin Waimanalosta löytyy suurikokoinen ja hurja vesiliukumäki. Kyseinen liukumäki ei kuitenkaan sijaitse vesihuvipuistossa, vaan paikallisella tekojärvellä. Lisäksi ”vesiliukumäen” käyttö on ehdottomasti kiellettyä. Tämä ei tietenkään estä ihmisiä käyttämästä sitä ilmaisena ja useiden huvipuistojen laitteille vertoja lyövänä vesiliukurina.

Internetissä on nähtävillä runsaasti hurjapäiden tallentamaa materiaalia Wamanalon laittomasta vesilikumäestä, kuten tuore Youtuben Waimanalo Reervoir -video. Huffington Post -lehden mukaan alueelle tunkeutuminen ei ole kiellettyä päättäjien silkasta vihamielisyydestä kesäistä hauskanpitoa kohtaan. Ihmiset ovat joutuneet vakaviinkin onnettomuuksiin käyttäessään muovilla peitettyä mäkeä vesiliukurina.