Ricky Gervais vaatii boikottia delfinaarioille: ”Delfiinejä ei saa vangita viihdykkeeksi!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmanlaajuista suosiota nauttiva brittikoomikko Ricky Gervais on menestynyt upeasti erityisesti television puolella. Pari vuotta sitten hän aiheutti kohua juontamalla Golden Globe -palkintogaalan värikkääseen tyyliinsä ja haukkumalla eturivin julkkistähtiä. Nyt hän on ilmoittanut vastustavansa jyrkästi delfinaarioita.

Suomessa on viime kuukausina käyty vilkasta keskustelua Tampereen Särkänniemessä olevasta delfinaariosta ja sen tulevaisuudesta. Kaupungissa tehtiin aloite delfinaarion hallitusta sulkemisesta delfiinien luonnollisen poistuman kautta. Aloite on saanut paljon kannatusta, ja viime viikolla viranomaiset vahvistivat, että delfinaario on lähempänä sirkusta kuin eläintarhaa.

Facebook
Facebook

Nyt Ricky Gervais on julkaissut Facebookissa vahvan kannanoton delfiinien puolesta. Hän toteaa viestissään, että ”delfiinit ovat upeita ja älykkäitä eläimiä, joiden ei tulisi elää vankeudessa muiden huvitukseksi.” Siksi suosikkikoomikko kehottaa ihmisiä boikotoimaan kaikkia merieläinten ympärille rakennettuja huvitteluja. Delfinaariot kuuluvat tähän joukkoon.

Ricky Gervais teki varsinaisen läpimurtonsa vuonna 2001 The Office -ohjelman tähtenä. Sitä ennen hän oli kuitenkin niittänyt jo menestystä saralla, jota harva muistaa. Gervais oli nimittäin vuosina 1982 – 1984 poptähtenä Seona Dancing -yhtyeessä, jonka single Bitter Heart nousi aikoinaan brittilistan sijalle 70. Gervaisin lisäksi bändiin kuului Bill Macrae. Keväällä 2010 Gervais paljasti kokeneensa köyhyyden kauhut, vaikka nykyisin Gerwaisin omaisuuden arvioidaan olevan yli 10 miljoonaa euroa.