Oksettava herkku: Maistaisitko friteerattua tarantellaa?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Monet asiantuntijat ovat arvelleet, että maailmassa vallitsee globaali nälänhätä todennäköisesti jo seuraavan 20 vuoden aikana. Tällöin tulisi keksiä vaihtoehtoisia ravinnonlähteitä, ja lautaselle voidaan kokata esimerkiksi herkullisia hyönteisannoksia.

Maailmaa matkanneet kokit ovat aloittaneet herkkujen valmistamisen jo nyt. Yksi heistä on Seattlessa asuva ötökkäkokki David George Gordon. Hän loihtii kulinaristisia nautintoja The Bug Chef -taiteilijanimellä, ja raaka-aineina ovat muurahaiset, heinäsirkat, kuoriaiset, tuhatjalkaiset ja skorpionit. Nyt mies on ottanut listalle mukaan uppopaistettuja tarantellahämähäkkejä, joita hän tarjoilee parhaillaan Etelä-Kalifornian San Diegossa vietettävillä Comic Con -festivaaleilla.

Maailman nälänhätä voidaan ratkaista hyönteisiä syömällä, sillä niitä on helppo kasvattaa, ne lisääntyvät helposti, eivätkä ne vaadi paljoakaan ravintoa. Thaimaassa ja Kambodzassa on jo suuria heinäsirkkafarmeja ja lapset syövät muurahaisia lounaaksi.