171 Samuel L. Jacksonin ”motherfu**era” kerättiin yhteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amerikkalainen suosikkinäyttelijä Samuel L. Jackson tullaan näkemään suomalaisen Rare Exports -elokuvan tekijöiden uudessa Big Game -elokuvassa. Jackson näyttelee elokuvassa Yhdysvaltain presidenttiä, jonka lentokone tippuu Pohjois-Suomeen.

YouTube
YouTube

Vuodeta 1978 saakka valkokankaalla ja elokuvissa työskennellyt Samuel L. Jackson on taitava näyttelijä, joka on nähty monimuotoisissa rooleissa. Erityisesti hänet tunnetaan kuitenkin kyvystään lausua täydellisesti kirosana ”Motherfucker”. Kyseistä sanaa kuullaankin miehen elokuvissa varsin runsaasti.

Tuore Youtube-video koostaa Jacksonin jokaisen valkokankaalla lausuman motherfucker-sanan hieman yli kolmeen minuuttiin. Huffington Post -lehden mukaan Samuel L. Jackson on käyttänyt motherfucker-termiä valkokankaalla yhteensä 171 kertaa 27 elokuvassa.

Samuel L. Jackson muutti New Yorkiin 1970-luvulla toteuttaakseen haaveensa ammattinäyttelijän urasta. Jackson teki läpimurtoroolinsa Quentin Tarantinon elokuvassa Pulp Fiction – tarinoita väkivallasta. Elokuva teki näyttelijästä yhden Hollywoodin kuuluisimmista ja halutuimmista tähdistä. Näyttelijä on toiminut myös ääninäyttelijä muun muuassa elokuvassa Ihmeperhe. Jackson on antanut äänensä myös Grand Theft Auto: San Andreas -pelin komisario Tenpennylle.