Hipstereiden unelma: Applen vaatemallisto vuodelta 1986

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Teknologiajätti Apple tunnetaan nykyään parhaiten iMac-tietokoneistaan, iPhone-puhelimistaan ja iPad-tableteista. Harva sen sijaan tietää, että aikoinaan Apple on yrittänyt myös oman vaatemallistonsa lanseeraamista.

Internetissä kiertäneessä, vuodelta 1986 peräisin olevassa The Apple Collection -katalogissa päästään kurkistamaan, miltä Applen vaatemallisto näytti. Trendien kiertäessä kehää olisivat Applen vaatteet nykyisin mahdollisesti pian jälleen trendikkäitä – ainakin hipstereiden keskuudessa.

Muoti on siis muuttunut runsaasti 30 vuoden aikana, ja todennäköisesti meidän aikamme muodille tullaan naureskelemaan samalla tavalla vuosikymmenien päästä. Toisaalta osa Apple-katalogin tuotteista, kuten ylisuuret college-paidat, eivät myöskään juurikaan eroa niistä retrohenkisistä tyyleistä, joita esimerkiksi monet Hel Looks -muotiblogissa poseeraavista ihmisistä kantavat parhaillaan yllään.