Grillausta sulalla laavalla! Tästä ei pihvinpaisto miehekkäämmäksi muutu

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset ovat saaneet tänä kesänä nauttia historiallisen upeista grillauskeleistä, kun helle on jatkunut jo yli kuukauden ajan. Grillaus kuuluu olennaisena osana kesään, ja usein grillin koosta käydään melkoista kilpavarustelua naapureiden ja ystävien kanssa.

Nyt maailmalla on esitelty grilli, jota paremmaksi ei kovin helposti voi panna. Kyseessä on 1.350 asteisella sulalla laavalla lämmitettävä grilli, jonka kehitti Bompas & Parr -parivaljakko. Yksittäisiä tempauksia voisi tehdä melko helposti, mutta tässä on kyse kuluttajien kotipihoille myytävästä tuotteesta.

Grillikokonaisuus painaa viisi tonnia ja laavaa täytyy kuumentaa 70 tunnin ajan ennen käyttöä. Grillin käyttämä keinotekoinen laava on kehitetty yhdessä Syracusen yliopiston professori Robert Wysockin kanssa. Tuotekehityksen tuloksena saatiin aidon laavan lailla käyttäytyvää laavakivimassaa 1,1 miljoonaa vuotta vanhasta basalttikivestä. Grillin 1.350 asteen lämpö paistaa pihvin muutamassa sekunnissa.