Mies löi vasaralla sormeen – sairaala laskutti 9 000 dollaria

Terveys Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen julkisen sairaanhoidon tilanne on tunnetusti ollut jo vuosikymmeniä hankala, sillä kansalaiset joutuvat usein maksamaan järkyttävän suuret sairaalakulut omasta pussistaan. Siksi sairausvakuutukset ovat merkittävä osa työpaikkojen valintaa. Nyt asiasta on saatu malliesimerkki.

Presidentti Barack Obaman ajama niin sanottu Obamacare yrittää saada terveydenhuollon kustannuksia järkeistettyä peruskuluttajan näkökulmasta. Nyt asia on noussut jälleen keskusteluihin, kun New Jerseyssä asuva Baer Hanusz-Rajkowski joutui sairaalahoitoon lyötyään vasaralla sormeensa. Ensin mies odotti muutaman päivän katsoakseen parantuuko sormi itsekseen.

Lopulta mies päätti mennä sairaalaan näyttämään sormeaan mahdollista tikkausta varten. Siellä selvisi kuitenkin nopeasti, että sormessa ei ole suurempia vammoja ja siihen pantiin tikkien sijaan ainoastaan laastari. Lisäksi miehelle annettiin jäykkäkouristuspistos. Varsinainen järkytys tapahtui kuitenkin vasta, kun sairaalan lasku oli huikeat 9.000 dollaria, eli noin 7.500 euroa. Laskusta 8.200 dollaria muodostui ensiapuhuoneessa käymisestä.