10 parisuhteen ihaninta hetkeä listattiin – allekirjoitatko?

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ongelmissa rypevät pariskunnat saattavat havitella epätoivoisesti liian suuria keinoja rakkautensa pelastamiseksi. He saattavat muuttaa uuteen asuntoon, tehdä vauvan tai unelmien matkan kaukomaille, ja näiden keinojen avulla suhde aloitetaan ikään kuin alusta. Yleensä onni syntyy arjen pienistä asioista.

Jokainen voi miettiä suuria kysymyksiä parisuhteessaan: Kannattaako ostaa oma asunto tai pitäisikö tehdä lapsia? Yleensä perusasioiden tulee olla kunnossa suuria ratkaisuja tehtäessä. On eri asia saavuttaa tyytyväisyyttä parisuhteeseen Thaimaan loman avulla kuin vaikkapa hauskalla autoretkellä naapurikunnan markkinoille. Suuri brittiläinen kuljetuskonserni Go Ahead toteutti asiakkaillaan kyselyn, jossa tiedusteltiin parisuhteen parhaimpia hetkiä.

Vastaukset yllättivät monet siksi, että yleensä ne pienet ja ilmaiset jutut ovat miellyttävämpiä. Tulosten mukaan suurin osa vastanneista halailisi ennemmin kumppaninsa kanssa kuin ottaisi yli sata euroa riihikuivaa käteensä. Läheisyys on onnellisen suhteen kulmakivi. Nämä hetket listattiin parisuhteen parhaimmiksi:

1. Kävelyhetki kauniissa maisemassa2. Puhtaiden lakanoiden väliin pujahtaminen3. Vastaanottaa kehuja ulkonäöstä kumppanilta4. Meren tuoksun haisteleminen5. Kukkien saaminen ja antaminen6. Halaileminen ja pussaileminen7. Yllättävän suudelman vaihtaminen8. Vatsa kippurassa nauraminen9. Yhteiseen reissuun valmistautuminen10. Puhelimen sulkeminen ja yhteisestä ajasta nauttiminen