Kesäloma loppui – väheneekö seksi?

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Lomalla on ihanaa, seksikästä, kuumaa ja kiihottavaa. Monet näkivät ennen loman alkua silmissään romanttisen suudelman rannalla auringon laskiessa tai alastonuinnin kullan kanssa kuutamon loistaessa. Kun arki koittaa, vähenevätkö nämä tuntemukset?

Brittiläinen teinidraamasarja Skins toteutti faneilleen kyselyn, jonka mukaan yli puolet kesälomailijoista halusi tietoisesti kesälle jonkinlaista sutinaa vastakkaisen sukupuolen kanssa. Syykin oli selvä – kesällä ihmiset tuntevat olevansa huomattavasti seksikkäämpiä ruskettuneen ihon, raikkaan ulkoilman ja aurinkorasvan kimalluksen johdosta.

Mikäli lomalla ollaan oltu reissussa ja poissa kotoa, on satunnaisen suhteen todennäköisyys ollut vielä suurempi. Reissussa nautitaan herkemmin seksistä ja yhden illan jutuista. Valitettavasti arki tuo mukanaan stressiä ja rutiineja, mikä puolestaan saattaa johtaa vähempään seksin määrään. Sateinen syksy vetää suupieliä ja viettiä alaspäin.

Kyselyn mukaan kolmasosa nuorista menetti neitsyytensä kesälomien aikaan, ja 20 prosenttia vanhemmista puolestaan petti kumppaniaan. Yksi asia kuitenkin muuttuu nyt myönteisemmäksi kesälomien päätyttyä, sillä ihmiset sairastuvat vähemmän sukupuolitauteihin. Ehkäpä satunnaisen huuman ja kesälomaseksin päättyminen ei olekaan huono juttu? Nautitaan seksistä myös arkena – mutta otetaan kesälomalla unohtunut järki mukaan.