Orgasmeilla on valtava merkitys terveydelle

Terveys · Terhi Piiroinen

Hetkessä elämisen taito on kadehdittava ominaisuus jokaisessa ihmisessä. He eivät pohdi tulevaa, harmittele menneitä tai murehdi asioita, joille ei siltä istumalta mitään voi. Kumppaneiden välinen seksinautinto on yksi parhaista keinoista unohtaa julma ja karu maailma ja antautua kiimaiseen syleilyyn.

Seksin ihana lisä on vartaloa värisyttävä orgasmi. Sen lisäksi, että korvannipukoista pikkuvarpaisiin saakka kihelmöivä hyvänolon aalto saa ihmisen rentoutuneeksi, antaa se keholle paljon hyödyllisiä terveysvaikutuksia. Seksilelumerkki LELO paljasti nyt orgasmien terveysvaikutukset.

Orgasmit ohjailevat ihmisten valintoja esimerkiksi ruokahalun hillitsijänä ja muiden himojen tyydyttäjänä. Keho tuottaa yhdyntöjen ja orgasmien aikana fenyylietyyliamiinia, jolla on samankaltaisia psykoaktiivisia vaikutuksia aivoihin kuin suklaalla ja amfetamiinilla. Seksi auttaa myös ennalta ehkäisemään erilaisia sairauksia, kuten miesten eturauhasen syöpää. Useiden tutkimusten mukaan säännöllistä seksiä harrastavilla on parempi vastustuskyky.

Orgasmit poistavat tehokkaasti päänsärkyä. Sen lisäksi, että nautinnollinen rakkauden rakettimatka lisää oksitosiinin, eli rakkaushormonin määrää kehossa, vapauttaa se runsaasti hyvänolontunnetta aiheuttavaa endorfiinia. Tämä puolestaan lievittää kipua ja antaa hyvinvointia keholle, iholle ja mielelle. Naisille on hyötyä orgasmeista myös kuukautisissa, sillä vavisuttavat nautinnon räjähdykset tekevät kuukautisista niukempia, Femail First raportoi.