Tumma suklaa auttaa ahdistukseen – monipuoliset terveysvaikutukset

Ruoka Terveys · Terhi Piiroinen

Tummassa suklaassa oleva resveratroli on uskomaton aine, jolla on lukuisia terveysetuja, kuten vanhenemista ja tulehdusta ehkäiseviä sekä hermosoluja suojaavia vaikutuksia. Koska useimpien suomalaisten arki alkoi tällä viikolla harmaasti ja sateisesti, suosittelemme piristysruiskeeksi tummaa suklaata.

Tumma suklaa on muutakin kuin makeanhimon ja ärsyttävän pikkunälän poissa pitävä herkku. Vuonnna 2009 suoritetussa lääketieteellisessä kokeessa todettiin, että tumma suklaa on mitä parhainta lohtusyötävää. Kokeessa todettiin, että mikäli nautti tummaa suklaata kahden viikon ajan 40 grammaa päivässä, aleni testihenkilöiden stressitaso ja -hormoni huomattavasti.

Tutkimustulos julkaistiin ACS Journal of Proteome Research -julkaisussa. Suklaata rakastavien kannattaakin vaihtaa herkkunsa rikkaampaan ja tummempaan versioon. Tummassa suklaassa on kaakaota lähelle sata prosenttia ja siksi sen maku on huomattavasti maitosuklaata voimakkaampaa. Sitä voi myös nauttia kerralla muutaman palan enemmän kuin vieläkin tuhdimpaa raakasuklaata.