Pariskunta lähti purjeveneellä Espanjaan – reissu venähti 16 vuodeksi

Lifestyle Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Moni unelmoi irtiotosta, jossa voisi pakata kimpsut ja kampsut kassiin ja suunnata kulkunsa seikkailuun. Brittiläinen pariskunta päätti toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa Espanjaan purjehtimisesta. Matkasta muotoutui vuosien saatossa maailman ympäri kulkenut purjehdus.

Clive ja Jane Green vaihtoivat Espanjan matkansa maailmanympäripurjehdukseksi, jonka aikana pariskunta vieraili 56 eri maassa ja seilasivat yhteensä 94.452 kilometriä. Koko matkaan vierähti yhteensä 16 vuotta. Eläkkeellä ja työnsä lopettaneena heidän budjettinsa oli minimaalinen, mutta reissu sitäkin ikimuistoisempi.

Pari joutui turvautumaan keskeliäisyyteen 10-metrisellä aluksella purjehtiessaan. He korjasivat kaikki veneeseen tulleet viat itse. Jane muistaa elävästi tapauksen, jossa hän vaihtoi rintaliivinsä säkilliseen hedelmiä ja vihanneksia Fijillä.

– Heimo ei puhunut englantia, joten vaihtokauppaa oli hankala tehdä. Yhtäkkiä nainen näytti minulle paidan alla paljaana olleet rintansa ja tajusin, että hän tarvitsee rintaliivejä, 60-vuotias Jane kertoo Mirror-lehdelle.