Ruoalla ei saa leikkiä? Kolmen Michelin-tähden ravintola on poikkeus

Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmisiä opetetaan pienestä pitäen kunnioittamaan ruokaa ja syömistä. Lapsille toitotetaan, että ruoalla ei saa leikkiä, vaikka ateriat tulisikin tehdä kiinnostaviksi ja sellaisiksi, että ne houkuttelevat maistamaan.

YouTube
YouTube

Yhdysvaltojen Chigacossa sijaitsee kolmen Michelin-tähden ravintola, jossa jälkiruoka tarjoillaan suoraan pöydältä. Jälkiruoassa ei ole siis lautasia, vaan annos asetellaan pöydän pinnalle kastikkeilla sotkien.

Jälkiruoka-annoksessa on kaksi tummasta suklaasta valmistettua palloa, jotka on täytetty muun muassa hattaralla. Annos on varmasti hintava, mutta sitäkin näyttävämpi. Video on kuvattu Alinea-huippuravintolassa.

Alinea on tunnettu ja arvostettu ravintola, joka yhdistelee annoksissaan ruokaa, taidetta ja tiedettä. Pääkokki ja omistaja Grant Achatz perusti ravintolan yhdeksän vuotta sitten, ja se on sittemmin saavuttanut mainetta yhtenä maailman arvostetuimpana ravintolana.