Pariskunta elänyt yhdessä 50 vuotta – eivät oikeutettuja avioliittoon

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suomessa on yritetty saada tasa-arvoista avioliittolakia osaksi modernin yhteiskunnan elämää. Täma tarkottaisi sitä, että toisiaan rakastavilla ja samaa sukupuolta edustavilla ihmisillä olisi samat oikeudet avioliittoon kuin eri sukupuolta olevilla.

YouTube
YouTube

Pearl Berlin ja Lennie Gerber ovat esimerkkinä kaikille aihetta vieroksuville. Moni perustelee avioliiton olevan miehen ja naisen välinen sopimus, eikä homoliittoja tule sekoittaa Aatamin ja Eevan alulle panemaan käytäntöön. Valitettavasti tasa-arvoista avioliittolakia vastustavat ihmiset eivät yleensä ymmärrä sitä, että sukupuoli on toissasijainen asia rakkaudessa.

Kyseessä on kahden ihmisen välinen vahva side, eikä siinä katsota rotua, kokoa tai sukupuolta. Pohjois-Carolinassa asuva pari on pitänyt yhtä kesästä 1964 saakka. He omistavat yhteisen asunnon ja rakastavat toisiaan estoitta vielä tänäkin päivänä. Valitettavasti Pearl on sairastunut ja hänen elinpäivänsä käyvät vähiin.

Tämä tarkottaa sitä, että aviopuolison tavoin eläneellä Lenniellä ei ole oikeutta hänen rakastamansa ihmisen kunnioittamiseen kuolintilanteessa surevan lesken tavoin. Pahimmassa tapauksessa hän ei pääse saattamaan rakastaan viimeiselle matkalle edes kuolinvuoteella – ja vain siksi, että heillä ei ole kotiosavaltiossaan oikeutta olla pari. Toivottavasti lakimuutos tapahtuu ennen Pearlin poismenoa.