Nyt se on todistettu! Aamuseksi on erityisen terveellistä

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä sanoo, että seksi on heille toissijainen asia elämässä. Onneksi on kuitenkin myös heitä, jotka osaavat nauttia ilmaisesta huvista rakkaansa kanssa molempien kiintymystä ja hyvinvointia edistäen. Seksin ei pidä olla suhteeseen kuuluva paha, vaan molempien osapuolten välinen nautinnonlähde.

Pariskuntien vietit saattavat erota toisistaan siten, että toinen haluaisi upottaa rakkaudensauvansa rakastamaansa henkilöön heti silmät avattuaan ja toinen taas kruunata päivän hekumallisella hyväilytuokiolla illan pimetessä. Kinsey-instituutin tekemän tutkimuksen mukaan 92 prosenttia ihmisistä on harrastanut seksiä viimeistään 24-vuotiaana. He ovat myös pääosin tykänneet kokemuksesta.

Tutkimuksen mukaan seksin lukuisat hyödyt pääsevät oikeuksiinsa paremmin aamuseksiä suorittaessa. Sen lisäksi, että kehoon vapautuu suunnaton määrä mielihyvähormoneja, antaa ihana sessio oman kullan kanssa mojovaa potkua päivään. Tutkimuksen mukaan aamuseksin harrastajat ovat terveempiä ja iloisempia ihmisiä.

Seksi vahvistaa kehon puolutuskykyä ja antaa uudenlaista hehkua. Seksi tekee myös ihosta ja hiuksista hyvinvoivat, sillä sen harrastaminen lisää estrogeenin ja testostreoiinin tasoa. Edinburghin sairaalassa toteutettiin tutkimus, jonka mukaan säännöllisesti seksiä harrastavat ihmiset näyttävät jopa 12 vuotta nuoremmilta kuin selibaatissa elävät kanssatoverinsa. Mikäli aamuseksiä ei voi suorittaa arkena, kannattaa viikonloput hyödyntää tehokkaasti.