Näin poistat jäävuorisalaatin kannan parissa sekunnissa

Lifestyle Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Asiantuntijoiden mukaan salaattia ei saisi koskaan leikata veitsellä vaan repiä sormilla pienemmiksi paloiksi. Yksi eniten käytetyistä salaateista on jäävuorisalaatti. Salaatin kannan poistaminen tarvitsee kuitenkin yleensä veistä.

YouTube
YouTube

Vai tarvitseeko? Netissä on esillä video, jolla näytetään kannan poistaminen ilman apuvälineitä. Salaatti lyödään napakasti pöytää vasten kantapuoli edellä, ja sen jälkeen kanta irtoaa kerästä yksinkertaisesti kisaisemalla. Koko touhuun kuluu aikaa noin viisi sekuntia.

Avomaalla kasvava salaatti kannattaa huuhdella hyvin, vaikka kerää ei halkaisisikaan veitsellä. Jäävuorisalaattia saa parhaillaan Suomesta tuoreena. Se on suosittu salaatti etenkin sen hyvän säilyvyytensä vuoksi.