Pete Poskiparta masennuksestaan: ”Halusin tuskan loppuvan”

Terveys · Stara.fi

Mentalisti ja taikuri Pete Poskiparta on paljastanut BlogBookin blogissaan sairastuneensa aikoinaan masennukseen. Avoimella kertomuksellaan hän toivoo sairauteen sairastuneiden muiden huomaavan oireet ja hakevan hoitoa ennen kuin on liian myöhäistä.

– Masennus ei ole normaalia elämään kuuluvaa surua tai alakuloa. Se ei ole huono päivä eikä pari heikosti nukuttua yötä. Masennus sairautena ei parane viikon sairauslomalla ja napakalla terapialla eikä pieni itkeminen ja puiden halailu auta masentunutta, Poskiparta kirjoittaa.

– Minä en koskaan yrittänyt tappaa itseäni, mutta minulla oli lista tavoista joilla pääsen täältä tarvittaessa. Ei, en koskaan halunnut kuolla, mutta halusin, että se saatanan tuska loppuu. En vain olisi jaksanut kantaa sitä loputtomiin.

Poskiparta selätti masennuksen oikealla hoidolla ja lääkityksellä, jota hän joutuu nauttimaan yhä edelleen. Se on kuitenkin miehen mukaan pieni hinta siitä, että ahdistus, väsymys ja voimattomuus pysyvät poissa.

Lue koko blogikirjoitus tästä.