Herkkusuiden unelma-ammatti: Yliopisto hakee suklaatohtoria

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Suklaa on niin suussasulava herkku, että sen on väitetty toimivan jopa seksin korvikkeena. Suklaata on olemassa useita eri laatuja, aina makeasta valkoisesta syvämakuiseen tummaan. Nyt Cambridgen yliopistoon haetaan suklaan parissa työskentelevää tohtoria.

Suklaan asiantuntijalta odotetaan tohtoristason taitoa matematiikassa, joten kyse ei ole pelkästä maistelemisesta. Työpaikka sijaitsee kemiantekniikan ja biotekniikan laitoksessa, ja työnkuvan pääasiallisin tarkoitus on selvittää suklaan sulamispistettä ja sitä, kuinka herkulle voitaisiin taata parempi säilyvyys lämpimässä.

Tohtorin tehtävänä olisikin keksiä keino, jonka avulla suklaan sulamispiste ei olisi niin alhainen. Tästä olisi suunnatonta hyötyä kuluttajille ja kaupalle. Yliopisto ottaa vastaan työhakemuksia 29. elokuuta saakka, Mirror-lehti raportoi.