Tähän on tultu: Poliisien rikoksista raportoimiseen kännykkäsovellus

Digi Ohhoh! · Stara.fi

Yhdysvalloissa poliisien tekemät rikokset eivät ole harvinaisia, ja kansalaisten luottamus viranomaisiin on romahtanut aivan viime päivinä entisestään. Missourin Fergusonin kaupunki on nimittäin parhaillaan lähes sotatilassa, kun valkoihoinen poliisi teloitti mustaihoisen nuorukaisen keskelle katua.

Five-O
Five-O

Nuorukaisen ampuminen on aiheuttanut suuria mielenosoituksia ja vakavia levottomuuksia, joita ovat osaltaan kasvattaneet poliisin peittely-yritykset, jotka paljastettiin nopeasti valheiksi. Edellisen kerran poliisit tappoivat syyttömän miehen kadulle viime kuussa, kun he kuristivat hänet hengiltä kadulla New Yorkissa.

Nyt poliisin väkivaltaisuus ja poliisien tekemät rikokset näkyvät myös älypuhelimissa. Kolme koodausta harrastavaa teini-ikäistä siskosta on kehittänyt älypuhelimiin Five-O -nimisen sovelluksen, joka tekee poliisin laittomuuksista raportoimisen helpoksi. Sovellus tarjoaa tietoa kansalaisten perusoikeuksista, ja sillä voi lisäksi tehdä ilmoituksen viranomaisten ylilyönneistä. Sovelluksella voi myös pisteyttää poliiseja.