Naapuri käytti avointa WLAN-yhteyttä – SWAT-tiimi iski mummelin kotiin

Digi · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltain poliisien erikoisosasto SWAT tunnetaan raskaasta aseistuksestaan ja erikoisvälineistöstään. Kypäräpäiset ja suojaliiveillä varustetut joukot ovat mukana esimerkiksi piiritys- ja panttivankitilanteissa. Harva haluaisi tällaisen ryhmän yllätysvisiitille kotiinsa.

Rouva Milan oli viettämässä päiväänsä kotosalla yhdessä 18-vuotiaan adoptiotyttärensä kanssa. Kuusi lasta kasvattanut rouva vietti leppoisaa 68-vuotiaan eläkeläisen päivää, kunnes hän kuuli kovia pamauksia ja luuli sodan syttyneen. SWAT-ryhmä teki rynnäkön hänen kotiinsa.

Talon yläkerrassa ollut nainen kuuli äänet alakerrasta, ja kun hän meni tarkastamaan tyttärensä tilaa, tuli portaissa häntä vastaan kiväärillä varustautunut poliisi. Rouva pantiin käsirautoihin samalla, kun hän näki hänen tyttärensä makaavan maassa erikoisyksikön osoittaessa häntä kivääreillä.

Lopulta syy selvisi. Milanin perheellä oli käytössä suojaamaton nettiyhteys, ja naapurissa asuva Derrick Murray oli viihdyttänyt itseään kirjoittamalla sen kautta perättömiä uhkauksia nettiin. FBI pidätti uhkailijan ja hän on tunnustanut syyllisyytensä, Mirror-lehti uutisoi.