Ohhoh, näissäkin paikoissa on McDonald’s!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

McDonald’s on yksi maailman tunnetuimmista brändeistä ja se löytyy 119 maasta. Pikaruokaketju tunnetaan etenkin legendaarisista Big Mac -annoksistaan, johon kuuluu kahdella pihvillä varustettu kerroshampurilainen sekä ranskalaiset perunat ja juoma.

Mirror-lehti listasi nyt maailman erikoisimmat McDonald’s -ravintolat. Kuinka moni esimerkiksi tiesi, että ”mäkki” löytyy jopa pahamaineisesta Guantanamo Bayn vankila-alueelta Kuubasta? Siellä pikaruokalaa kiertää korkeat piikkilanka-aidat, ja kyseessä on koko maan ainoa McDonald’s. Ravintola on tarkoitettu vankilahenkilökunnan käyttöön.

Irlannin Brayssa on sen sijaan vanhaan Tudor-aikakauden tyyliseen taloon remontoitu pikaruokala, joka sopii kaupungin historiaa huokuvaan arkkitehtuuriin kuin nenä päähän. Yhdysvaltojen Roswellissa voi puolestaan aterioida UFO-alukselta näyttävässä McDonald’sissa. Yhdysvaltojen Mainen Freeportin ruokala on vieläkin hienommassa paikassa, sillä ravintola sijaitsee 1850-luvun talossa.

Melbournessa sijaitseva Art Deco -tyylillä rakennettu talo toimii nykyisin McDonaldsin ravintolana, ja rakennus on jo itsessään oivallinen vierailukohde. Norjan Kristiansandissa Bic Maceja voi tilata vanhasta pankkirakennuksesta, joka muistuttaa pylväineen enemmän kaupungintaloa kuin pikaravintolaa.

Vaikka McDonald’sit näyttävät useimmiten samanlaisilta rakennuksilta, on esimerkiksi Arizonan Sedonassa muutettu poikkeusluvalla jopa yrityksen logoa paremmin maisemaan sopivaksi. M-kirjain on vihreä. Israelin McDonald’sissa myydään ainakin juomista janoisille, sillä se sijaitsee periaatteessa keskellä Negevin autiomaata.

New Yorkissa on myös vanhaan rakennukseen loihdittu McDonald’s, kuten myös Prahassa, jossa ravintola sijaitsee surkuhupaisasti Kommunistimuseon alakerrassa. Teksasin Dallasissa on puolestaan varmaan kaikkien maailman lasten lempimäkkäri, sillä ravintolan ulkomuoto on yksi yhteen Happy Meal -pakkauksen kanssa.

Kalifornian Barstowissa on puolestaan yksi maailman suosituimmista pikaruokaloista, sillä McDonald’s on rakentanut ravintolansa vanhaan junanvaunuun. Ruokala löytyy legendaarisen Route 66 -tien varrelta. Suomen Rovaniemeltä löytyi pitkään maailman pohjoisin McDonald’s, mutta titteli menetettiin viime vuonna Murmanskissa avatulle ravintolalle.