Kaverit eivät kelpaa? Nyt voit palkata ammattikaason

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Perinteisesti kaasoksi valitaan henkilö, joka on jo naimisissa oleva nainen. Hänen tehtävänään on valmentaa morsian tulevaan avioliittoon sekä toimia hääjuhlien avustavana organisaattorina bestmanin ja vihkiparin lisäksi. Nykyisin kaasoksi kuitenkin valitaan paras kaveri.

Kaason tehtävä ei välttämättä ole niin yksinkertainen miltä se kuulostaa. Hänen vastuullaan on hääjuhlien touhuamisen lisäksi polttareiden järjestäminen, puheen pitäminen, vieraista huolehtiminen ja juhlan sulava eteneminen. Kaaso antaa morsiusparin keskittyä elämänsä tärkeimpään päivään. Nyt Jen Glantz on keksinyt hääjuhlista oivan markkinaraon.

Hän rakastaa avioliittoon astumista niin paljon, että on aloittanut uransa maailman ensimmäisenä ammattikaasona. New Yorkista kotoisin oleva 26-vuotias sinkkunainen tukee naimisiin astuvia neitokaisia ja toimii ikään kuin hääoppaana. Hän eroaa hääsuunnittelijoista siinä mielessä, että kaasot tekevät yleensä kuten morsian haluaa, vaikka hän voi antaa vinkkinsä asiantuntemukseen perustuen. Hääsunnittelijat puolestaan luovat suurempia kokonaisuuksia.

Useat morsiamet ovat ottaneet Jeniin yhteyttä. Heillä ei ole välttämättä omia kavereita ja haluavat näyttävän naisen kanssaan alttarille. Osa kuitenkin paheksuu ideaa, sillä miksi päästää ventovierasta henkilöä nauttimaan eturivissä ilmaisesta ruoasta ja juhlasta?